Over Diana

De legende gaat dat ik, toen ik werd geboren, onze hond nog eerder zag dan mijn vader! Sita, een onduidelijke herder-kruising, werd vanaf dat moment mijn maatje. Behalve Sita hielden we ook praktijkgerichte jachthonden. Destijds een duitse staande en later labradors. Ik kan mijn leven niet voorstellen zonder honden.

In mijn tienerjaren hielp ik in het dierenasiel in onze stad en leerde ik spelenderwijs over hondengedrag en met name ongewenst gedrag. Mooie tijd! Eénmaal op mezelf had ik te weinig tijd om een hond te houden en leende ik honden van familie en kennissen. In die periode leerde ik de eigenaresse van Guus, een bearded collie, kennen en ben ik haar gaan helpen met hem. Guus was een herplaatser en had niets geleerd, had weinig zelfvertrouwen en had geen controle over zijn impulsen. Zijn eigenaresse, een kynologisch instructeur, zag dat ik ‘goed was’ met Guus en feeling had voor het ombuigen van ongewenst gedrag naar gewenst gedrag bij honden.

Na Guus duurde het nog 20 jaar voordat ik er mijn werk van durfde te maken en anno 2022, is het dan zover. Mijn bedrijf Lief Tael en de website hondenbaascoaching.nl staan zwart op wit!

hondentraining hondencoach

Wie ben ik

Zeeuwse in hart en nieren. Met mijn gezin en onze honden Bryn en Kye woon ik in Kapelle, bij Goes. Ik ben graag buiten, zwem bijna het hele jaar door in de Oosterschelde, volg yoga- en oriëntaalse danslessen, studeer en ben veel bezig met de honden en kinderen.

Ik hou van basic kamperen. Met de daktent op mijn auto trek ik er, het liefst buiten het hoogseizoen, op uit in de natuur. Soms alleen, met hond(en), zonder hond(en), met of zonder gezinsleden. Even bezig zijn met de dingen die echt belangrijk zijn!

Met mijn eigen honden heb ik met verschillende hondentrainers gewerkt en ik geloof er heilig in, dat er van elke trainer iets op te steken valt. Om die reden heb ik besloten ervaring en kennis op te doen door gewoon in de praktijk te oefenen, in plaats van een opleiding in een bepaalde filosofie te volgen. Ik heb kennis en ervaring opgedaan bij onder andere Anniek Winters, Hondenservice Zeeland, Multi Dog en Clyde Valley Working Spaniels. Ik ben nagenoeg volledig autodidact en ga uit van mijn eigen kracht in het werken met jou en je hond. Wanneer ik vermoed dat het gedragsprobleem niet aan de dynamiek tussen jou en de hond ligt, of ik kan je niet helpen, verwijs ik te allen tijde door.

Ik ben opgeleid en gecertificeerd (2022) in de opvoedmethode van en door Anniek Winters. Een aantal elementen uit de methode van Anniek heb ik meegenomen in mijn eigen methode en visie.

Behalve in hondengedrag ben ik geïnteresseerd in mensengedrag, met name persoonlijke ontwikkeling van mensen. Te beginnen bij mezelf. Dat is weer een ander verhaal.

Lief Tael

Mijn bedrijf heb ik Lief Tael genoemd. De vrije vertaling van lichaamstaal in het Zeeuws is lieftael. Ik zocht naar een naam voor mijn bedrijf wat kort en krachtig omschrijft wat ik bedoel. Met Lief Tael heb ik dat gevonden. Lichaamstaal breekt of maakt je communicatie met je omgeving. Dat is het, meer niet.

Lief Tael geeft me de mogelijkheid breder te werken dan hond & baas coaching en in de toekomst mijn praktijk uit te breiden naar andere gebieden met betrekking tot gedrag & beleving. Ik studeer Toegepaste Psychologie aan Fontys Tilburg en verwacht in 2026 af te studeren. De kennis en vaardigheden uit de toegepaste psychologie neem ik mee in mijn praktijk.

Daarnaast werk ik part-time voor Stichting TEJO Goes als coördinator. TEJO biedt gratis preventieve hulp aan jongeren met betrekking tot mentaal welzijn.

loslopen hondentraining
mijn honden bryn Bryn

(Epke van ’t Reigerskantje, 2019) is een lieve, eigenzinnige engelse springer spaniel. Naar andere honden is hij kalm en tolerant. Ik neem Bryn graag mee op consult!

mijn honden kye Kye

(Kynon van de Neervaert, 2022) is een vrolijke, mensgerichte field trial labrador. We leiden hem op voor de praktijkjacht.

mijn honden udine Udine

(Udine van ’t Reigerskantje, 2014 – 2019) was een slimme, eigenwijze duitse staande korthaar met een enorme jachtdrift. Helaas is ze te vroeg overleden.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Neem contact op, dan kijken we samen wat het beste traject is óf boek direct een consult.

Contact opnemen