Werkwijze

Mijn visie: Liefde, Opvoeding, Training

De 3 pijlers onder mijn persoonlijke methode. Iedereen voelt liefde voor zijn hond, toch? To the moon and back. Liefde heeft op papier weinig uitleg nodig.

hondenlijn labrador hondencoach

Regels en grenzen

Opvoeding gaat over regels en grenzen. Elke hond is wel eens opdringerig, overenthousiast of misschien besluit hij wel dat hij ’s ochtends om 5.00 uur wil worden uitgelaten en jij er met geen haar op je hoofd aan denkt om op dat tijdstip op te staan!

Jij hebt je regels en grenzen waarvan je wilt dat je omgeving rekening mee houdt, dit geldt ook voor je hond. Andersom is het ook het geval, jouw hond heeft ook een grens tot waar hij bepaald gedrag van jou zal accepteren.

Na het stellen van noodzakelijke regels en grenzen, volgt training. Je hond leren op jou te letten, netjes mee te lopen, op zijn plaats te blijven bij visite, spelletjes aanleren…, training is de kers op de taart.

Mijn methode

Ik analyseer graag aan de hand van wat ik waarneem, voel, weet en een gezonde dosis Zeeuwse nuchterheid. Ik zie snel wat iemand nodig heeft en deze eigenschappen zet ik in bij het begeleiden van jou en je hond met ongewenst gedrag.

Honden begrijpen lichaamstaal het best. Ik ga uit van de invloed van jouw lichaamstaal, uitstraling en communicatie op jouw hond. Ik leer je bewust te worden van jouw invloed op het gedrag van je hond, zowel negatief als positief, en ermee om te gaan. Het zou zomaar kunnen dat je hond geen ongewenst gedrag laat zien wanneer ik met hem werk. Ik werk dus voornamelijk met jou! Jij stapt morgen weer de deur uit met je hond, bij wijze van spreken… niet ik.

Jouw hond leert het beste in de praktijk. Dus gaan we aan de slag met zijn ongewenst gedrag om te buigen naar gewenst gedrag, via jouw (onbewuste) manier van omgaan met je hond te veranderen.

Afhankelijk van wat past bij jouw hond, leer ik je met hulpmiddelen om te gaan. We ontdekken op welke soort lijn je hond het beste reageert, met een halsband, tuig of jachtlijn. En we gaan zien voor welke beloning jouw hond gaat, voer, stem, spel of iets anders. Beloning gebruiken we om je hond nieuw gedrag aan te leren. Uiteindelijk dient jouw lichaamstaal als voldoende beloning.

Gewoon doen levert altijd resultaat op, hoe klein de positieve verandering ook is.

“ongewenst gedrag ombuigen naar gewenst gedrag”

hondengedragsprobleem, consult

Consult

Je neemt contact met me op omdat je ongewenst gedrag van je hond wil ombuigen naar gewenst gedrag. We gaan in gesprek en ik zal je sowieso vragen wat je wil bereiken met je hond.

Een (eerste) consult duurt ongeveer 1,5 uur. Bij ongewenst gedrag binnenshuis kom ik bij jou langs en bij ongewenst gedrag buitenshuis is het ook mogelijk dat jij met je hond bij mij langskomt of we spreken af op locatie.

Tijdens het consult praten we, doen we en evalueren we. Na afloop ontvang je van mij, in enkele dagen, een rapportage waarmee je zelf aan de slag kunt.

Ik heb ervaren dat 1 tot 3 consulten volstaat en jij op de lange termijn zelf bereikt wat je wil met jouw hond!

Boek een consult

Wat kan ik voor jou betekenen?

Neem contact op, dan kijken we samen wat het beste traject is óf boek direct een consult.

Contact opnemen