Teckels Sjors & Djillz

25-08-2022

Sjors is als jong pupje gepakt door een andere hond waarbij de situatie zo is geëscaleerd dat iedereen stond te gillen, inclusief hijzelf. Een begrijpelijke reactie, met nare gevolgen.

Toen ik bij de familie kwam, werden Djillz en Sjors inmiddels apart van elkaar uitgelaten en viel Sjors uit aan de lijn naar andere honden. Hij ontlaadde zijn frustratie vervolgens door in de enkels van zijn eigenaar te bijten.

We zijn aan de slag gegaan. Door de ruimte aan de lijn voor Sjors te beperken, contact met hem te houden en hem, letterlijk, met ons lichaam af te schermen van andere honden, kalmeert Sjors beetje bij beetje. Hij leert weer te vertrouwen op zijn baasjes. Zij lossen spannende situaties voor hem op én houden hem veilig!

Sjors voelt zich veiliger bij zijn baasjes en is weer ontvankelijk voor contact en sturing.

De familie wandelt op dit moment met Sjors en Djillz tegelijk, aan een ontspannen lijn! Een dikke glimlach op mijn gezicht en op dat van hun baasje.

Kleine dingetjes in huis en in de tuin die er als gewoonte bij de honden en de eigenaren waren ingeslopen, lossen vanzelf op met de consequente aanpak die nu is ingezet.

“Diana geeft ons de handvatten hoe we Sjors en Djillz kunnen bijsturen in hun gedrag aan de lijn. Samen wandelen gaat steeds beter!”

 

- Diana